مقالات

تیرچه بتنی

خرید و قیمت تیرچه پاشنه بتن

تیرچه بتنی یکی از پرکاربردترین المان‌های سازه‌ای در ساختمان‌سازی است که به دلیل استحکام بالا، قیمت مناسب و اجرای سریع، مورد توجه مهندسان و پیمانکاران قرار دارد. آگاهی از قیمت تیرچه بتنی به سازندگان کمک می‌کند تا هزینه‌های پروژه را به‌درستی برآورد کرده و مدیریت کنند. در این مطلب، به معرفی تیرچه بتنی، عوامل مؤثر بر قیمت تیرچه، نحوه محاسبه هزینه‌ها و روش استعلام قیمت روز می‌پردازیم.

استعلام قیمت و مشاوره رایگان خرید: ۰۹۱۲۲۸۵۹۹۹۹

تیرچه بتنی چیست؟

تیرچه بتن یک قطعه پیش ساخته متشکل از میلگرد و بتن است، کاربرد تیرچه بتنی در ساخت سقف است و به سقف ساخته شده از این طریق سقف تیرچه بلوک گفته می‌شود.

بتن دارای مقاومت فشاری بالاست، این بدین معناست که قابلیت تحمل فشار های زیاد را دارد، اما نقطه ضعف بتن نداشتن مقاومت کششی مناسب است. از این رو بتن را در کنار فولاد و میلگرد استفاده می کنند تا نقص نام برده جبران شود. همان طور که می دانید مقاومت کششی در فولاد بالاست و از این نظر مکمل خوبی برای بتن است. استفاده از بتن در کنار فولاد و میلگرد در تیرچه بتنی به این دلیل است.

تیرچه بتنی از طول ۰٫۵ متر تا طول ۹ متر قابل ساخت میباشد و میلگردها بسته به طول از میلگرد ۸ تا ۱۶ استفاده میشوند. زیگزاگ دوبل ۵ و دوبل ۶ طبق ضوابط استاندارد و همچنین عرض پاشنه بتن ۱۵ سانتی متر و قطرش هم ۴ الی ۵ سانتی متر میباشد.

تیرچه بتنی گلزنی (فیدارپایا) تماما با دستگاه تولید میشود، زیگزاگ دوبل به صورت پیوسته و جوش نقطه ای هست که باعث میشود میلگرد بدون خردگی باقی بماند.

عوامل مؤثر بر قیمت تیرچه بتنی

قیمت تیرچه بتنی تحت تأثیر چندین عامل مهم قرار دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

۱. مواد اولیه

اصلی‌ترین فاکتور تعیین‌کننده قیمت تیرچه بتنی، قیمت مواد اولیه آن شامل سیمان، میلگرد، سنگدانه و بتن است. افزایش قیمت میلگرد و سیمان تأثیر مستقیمی بر قیمت نهایی تیرچه دارد.

۲. ابعاد و مشخصات فنی

  • طول تیرچه
  • عرض و ارتفاع تیرچه
  • نوع و تعداد میلگردهای مصرفی
    هرچه ابعاد تیرچه بزرگ‌تر و تعداد میلگردهای مصرفی بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

۳. هزینه تولید و فرآیند ساخت

فرآیند تولید، نوع دستگاه‌های مورد استفاده و روش‌های ساخت (دستی یا صنعتی) می‌تواند بر قیمت تیرچه تأثیرگذار باشد. کارخانه‌های مدرن معمولاً محصولات باکیفیت‌تر اما با قیمت کمی بالاتر ارائه می‌کنند.

۴. هزینه حمل و نقل

با توجه به وزن تیرچه بتنی، هزینه حمل‌ونقل نیز یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت نهایی است. این هزینه بسته به فاصله کارخانه تا محل پروژه متغیر خواهد بود.

۵. نوسانات بازار و نرخ ارز

با توجه به اینکه بخشی از مواد اولیه (مانند میلگرد) تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز قرار دارد، قیمت تیرچه بتنی نیز ممکن است تغییر کند.

جدول قیمت روز تیرچه بتنی

محصولاتمیلگرد فوقانیمیلگرد تحتانیمیلگرد زیگزاگدرصد تقویتقیمت هر متر
تیرچه بتنی سادهمیلگرد ۸دو میلگرد ۸میلگرد دوبل ۵ندارد۱۱۰/۰۰۰ تومان
تیرچه بتنی مسکونیمیلگرد ۸دو میلگرد ۱۰میلگرد دوبل ۵ندارد۱۲۴/۰۰۰ تومان
تیرچه بتنی تجاری معمولیمیلگرد ۱۰دو میلگرد ۱۲میلگرد دوبل ۵میلگرد ۱۰ - ۶۰ درصد۱۵۵/۰۰۰ تومان
تیرچه بتنی استانداردمیلگرد ۱۲دو میلگرد ۱۲میلگرد دوبل ۵میلگرد ۱۰ - ۶۰ درصد۱۷۰/۰۰۰ تومان
تیرچه بتنی تجاریمیلگرد ۱۲دو میلگرد ۱۴میلگرد دوبل ۵میلگرد ۱۲ - ۶۰ درصد۱۹۰/۰۰۰ تومان
تیرچه بتنی پارکینگمیلگرد ۱۲دو میلگرد ۱۶میلگرد دوبل ۵میلگرد ۱۲ - ۶۰ درصد۲۱۰/۱۵۰ تومان
تیرچه بتنی پارکینگمیلگرد ۱۴دو میلگرد ۱۶میلگرد دوبل ۵میلگرد ۱۲ - ۶۰ درصد۲۱۸/۶۰۰ تومان
تیرچه تمام ۱۶میلگرد ۱۶دو میلگرد ۱۶میلگرد دوبل ۶میلگرد ۱۲ - ۶۰ درصد۲۳۵/۲۰۰ تومان

برای استعلام قیمت با تخفیف و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در فیدارپایا تماس بگیرید.

خرید با تخفیف ویژه

انواع تیرچه بتنی

  1. تیرچه خرپایی
  2. تیرچه از پیش تنیده

لازم به ذکر است تیرچه های بتنی هم در کارگاه ها و هم در کارخانه ها تولید می شوند. اما به دلایل رعایت استانداردها در کارخانه های تولیدکننده، تیرچه های تولید شده در کارخانه ها بهتر هستند.

تیرچه بتنی صنعتی

۱. تیرچه بتن خرپایی

خرپا یک سازه مثلثی شکل است، که این قابلیت را دارد نیرو های کششی و فشاری را تحمل کند. کاربرد خرپا در تیرچه به دلیل به دست آوردن قدرت و ایستادگی مورد نیاز است. تیرچه بتنی خرپایی متشکل از یک پاشنه بتن و یک خرپای فولادی است. میلگرد های مورد استفاده در خرپای تیرچه از میلگردهای کششی زیرین، میلگردهای بالایی و میلگردهای عرضی یا زیگزاگ هستند که قطر هر کدام از این میلگرد ها متغییر است و همانطور که در بالا اشاره شد با توجه به طول تیرچه از میلگرد ۸، میلگرد ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ میشود استفاده کرد.

تیرچه بتنی

۲. تیرچه بتنی پیش تنیده

بتن به تنهایی مقاومت لازم در ساخت سقف را ندارد و این امکان وجود دارد که دچار شکستگی یا ترک شود. از این رو بتن در کنار میلگرد و سیم فولادی قرار گرفته و ترکیب مستحکمی را به وجود می آورند. در تیرچه بتنی پیش تنیده از تعدادی وایر (سیم فولادی) که قطر ۵ میلی متری داشته باشند، استفاده می گردد. تعداد وایر ها بر اساس طول تیرچه و فشاری که ممکن است به آن وارد شود تعیین می گردد. با تحت کشش قرار دادن این وایر ها، آستانه تحمل را بالا می برند. این کار سبب می شود وایر ها بتوانند فشار های باربری را تحمل کنند. از آنجایی که این مدل از تیرچه ها در کارخانجات تولید می شوند، ضوابط و استانداردها در ساخت آنها رعایت شده است. در پروژه های بزرگ پیش ساخته بودن این تیرچه ها سبب می شود که سرعت ساخت و ساز بالا برود.

ما در گروه عمرانی فیدار پایا انواع تیرچه را با رعایت تمامی استاندارد ها و ضوابط با بالاترین کیفیت تولید و برای عرضه با بهترین قیمت به فروش میرسانیم، برای استعلام قیمت و خرید تیرچه بتنی با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۲۲۸۵۹۹۹۹

مزایای استفاده از تیرچه بتنی در سقف تیرچه بلوک

  1. به دلیل پیش ساخته بودن تیرچه بتنی، زمان ساخت و ساز کاهش پیدا می کند.
  2. این تیرچه ها از فولاد کمتری استفاده کرده و طبعا مقرون به صرفه تر هستند.
  3. نفوذ پذیری رطوبت در این نوع تیرچه بسیار کم است و همین امر سبب طولانی تر شدن عمر سازه خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به تیرچه کرومیت و تفاوت هاش با تیرچه بتنی، میتوانید صفحه “تیرچه کرومیت” را نیز مشاهده و مطالعه کنید.

اما علاوه بر مزیت هایی که این تیرچه دارد نقاط ضعفی هم وجود دارد که ممکن است در هر جایی نشود از آن استفاده کرد:

  1. اگر سقف ساختمان مورد نظر دارای قوس باشد و یا مثلثی باشد، از تیرچه بتن نمی توان استفاده کرد.
  2. بعد از بتن ریزی امکان به وجود آمدن ترک های طولی در این تیرچه ها وجود دارد.
  3. سقف های ساخته شده با تیرچه های بتنی در قیاس با سقف های کامپوزیتی و سقف های دال بتنی مقاومت کمتری دارند.

متریال استفاده شده در تیرچه بتنی فیدارپایا

ما در مراحل ساخت تیرچه بتن از میلگرد در قسمت فوقانی، تحتانی و تقویت و کلاف در داخل زیگزاگ یا هشتی وسط استفاده میکنیم.

بتن استفاده شده از ماسه دوبار شور، شن شکسته، نخودی، سیمان ساوه، نیزار یا شاهرود است، عیار سیمان ۴۵۰ الی ۵۰۰ است و کلیه فرآیند تولید زیر نظر مهندس کنترل کیفیت در کارخانه انجام میشود.

یک آزمایشگاه مستقل برای تست بتن به طور مداوم کیفیت بتن های ساخته شده را بررسی میکند.

مشتریان عزیزی که قصد خرید تیرچه بتنی از مجموعه فیدارپایا (گلزنی) را دارند، امکان بازدید از کارخانه و مراحل تولید را هم دارند و میتوانند از مجموعه و مراحل ساخت تیرچه بتن بازدید کنند.

استعلام قیمت و مشاوره رایگان: ۰۹۱۲۲۸۵۹۹۹۹

مراحل بارگذاری تیرچه های بتنی

  1. تحمل فشار لنگر خمشی
    در مرحله اول؛ تیرچه ها باید فشار ناشی از وزن خود را تحمل کنند، به این فشار لنگر خمشی گفته می شود.
  2. تحمل بار مرده سقف
    در مرحله دوم؛ تیرچه بایستی علاوه بر بار ناشی از وزن خود، فشار بلوک و بتن پوششی که به بار مرده سقف تعبیر گشته است را تحمل کنند.
  3. تحمل بار مرده و زنده سقف
    در مرحله آخر تکیه گاه ها برداشته می شوند و به این دلیل خود تیرچه بتن باید بتواند هم بار مرده و هم بار زنده سقف را تحمل کند.

اجزای سازنده تیرچه بتنی

۱. عضو کششی

عضو کششی در این مدل تیرچه ها، فولاد یا میلگرد زیرین خرپاست. میلگرد زیرین خرپا باعث می شود فشار های ناشی از فرایند لنگر خمشی را تحمل کند. به علاوه تحمل وزن مرده سقف توسط همین میلگردهای زیرین است.

۲. میلگرد بالایی

میلگرد بالایی در مرحله اول وزن خود تیرچه به علاوه بار مرده سقف را تحمل می کند. در مرحله دوم اگر میلگرد بالایی بالاتر از سطح بلوک ها باشد، کنترل افت حرارتی سقف را بر عهده دارد.

۳. میلگرد عرضی یا زیگزاگ

نقش میلگردهای عرضی در تیرچه بتنی در مرحله اول کمک در تحمل نیروی خمشی و در مراحل بعد تحمل نیروی مرده سقف است. وظیفه دیگر میلگردهای عرضی یا زیگزاگی مربوط به مرحله دوم باربری است. در این زمان بایستی پیوستگی لازم میان عضو کششی خرپا و بتن پوششی را تامین کند.

۴. میلگرد تقویتی

اگر برای تحمل لنگر خمشی در تیرچه بتنی دو عدد میلگرد کششی کافی نباشد، به عنوان کمکی از میلگرد تقویتی استفاده می کنند.

۵. بتن پاشنه

جهت جلوگیری از آتش سوزی، ارتفاع بتن پاشنه باید آنقدر باشد که بتواند پوشش بتنی روی میلگرد را احاطه کند. عرض بتن پاشنه باید بیشتر از ۱۰ سانتی متر و کمتر از ۱۶ سانتی متر باشد.

خرید تیرچه بتنی از فیدارپایا

ما در گروه عمرانی فیدارپایا انواع تیرچه بتنی را با بالاترین کیفیت و رعایت استانداردها با میلگرد تحتانی سایز ۱۸ آجدار برای پاشنه بتن، میلگرد ۱۶ آجدار برای قسمت بالا و فوقانی تیرچه بتنی و میلگرد های خرپایی زیگزاگ سایز ۸ به صورت دوبل، تولید میکنیم، همچنین از میلگرد ۱۸ به عنوان تقویتی قسمت پایین تیرچه بتن استفاده میشود.

تیرچه بتنی تولید شده در فیدار پایا در آزمایشگاه بتن مجموعه مورد بررسی کیفیت و آزمایش های لازم جهت اطمینان از بالا بودن کیفیت قرار میگیرد و سپس برای عرضه به فروش میرسد. قیمت تیرچه بتنی نیز بر اساس طول و تعداد مورد نیاز مشتری محاسبه شده و در سریع ترین زمان ممکن ارسال خواهد شد.

برای استعلام قیمت و دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۲۲۸۵۹۹۹۹

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *