تیرچه صنعتی نوعی تیرچه محسوب میشود که در تولید آن کارگران و اصطلاحا نیروی انسانی دخالتی ندارد و تمامی مراحل تولید توسط دستگاههای پیشرفته و تمام اتوماتیک انجام میشود. اصطلاحا به تیرچه ای که خرپای آن با دستگاه تولید شود تیرچه صنعتی گفته میشود.
همین امر باعث افزایش سرعت تولید و کیفیت بالای تیرچه صنعتی میشود.
گروه تولیدی فیدارپایا (تیرچه گلزنی) تولیدکننده انواع تیرچه با بالاترین کیفیت میباشد، که تمامی محصولات را با قیمتی کاملا رقابتی برای فروش به سراسر کشور، عرضه مینماید.
مزایای تیرچه صنعتی
از مهمترین مزایای تیرچه صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در این نوع تیرچه، زیگزاگ پیوسته میباشد، یعنی میله هشتی وسط یکسره از ابتدا تا انتهای تیرچه ادامه دارد و متصل است.
- تمامی مراحل تولید به وسیله دستگاه انجام میشود و جوش ها نقطه ایست به همین دلیل خوردگی میلگرد ایجاد نمیشود.
- سرعت ساخت بسیار بالاتر از محصولاتی است که به وسیله کارگر تولید میشود.
مقایسه تیرچه صنعتی با تیرچه سنتی
اگر بخواهیم مقایسه ای بین تیرچه صنعتی و تیرچه تولید شده به روش سنتی داشته باشیم، میتوانیم موارد زیر را بررسی کنیم.
تیرچه صنعتی در قیاس با تیرچه های سنتی (که به روش دستی و با دخالت کارگر تولید میشود) دارای امتیازات ویژه ای است.
روش اتصال
در تیرچه صنعتی، پیوستگی میلگرد های عرضی یا زیگزاگ سبب تمایز این تیرچه با تیرچه های سنتی شده است. در این روش برای اتصال میلگردهای تحتانی و فوقانی به میلگردهای عرضی یا زیگزاگ از جوش نقطه ای استفاده می شود. جوش نقطه ای سبب افزایش مقاومت خرپاها می شود.
اما در تیرچه سنتی روش اتصال به روش جوش قوس الکتریکی است و به همین دلیل این تیرچه ها بسیار شکننده خواهند بود.
وزن
اگر بخواهیم از نظر وزن این دو نوع تیرچه را با یکدیگر مقایسه کنیم، تیرچه های صنعتی سبک تر هستند. وزن کمتر تیرچه های صنعتی سبب می شود خرپا هم سبک تر باشد. سبک بودن خرپا سبب سهولت در حمل و نقل خواهد شد.
پروسه تولید
تیرچه های صنعتی به صورت تمام اتوماتیک تولید می شوند در حالی که تیرچه های سنتی همان طور که از نامشان پیداست به روش دستی تهیه می گردند.
مکانیزه بودن شیوه تولید صنعتی از مزیت های مهم این تیرچه است که موجب کیفیت و یکدست بودن تمامی محصولات میشود.
کیفیت محصول
در تولید تیرچه های صنعتی در تمامی مراحل شاهد بررسی و کنترل کیفیت هستیم و همچنین به دلیل دخالت نداشتن نیروی انسانی، میزان خطا نیز کاهش پیدا میکند و محصولی با کیفیت بالا تولید میشود.
قیمت تیرچه
از لحاظ هزینه تولید، تیرچه صنعتی ارزان تر می باشد. از آنجایی که مراحل تولید کاملا مکانیزه هست و هزینه دستمزد کارگر ندارد قیمت تیرچه صنعتی کاملا مقرون به صرفه است.
مقاومت
اگر بخواهیم به لحاظ مقاومتی محصول صنعتی و سنتی را مقایسه کنیم، باید بگوییم تیرچه های صنعتی مقاوم تر هستند، به دلیل کشش میلگرد عرضی و همچنین نحوه اتصالات به روش جوش نقطه ای.
مشخصات تیرچه صنعتی استاندارد
تولید تیرچه گلزنی
اگر بخواهیم از حیث سازه ای بررسی کنیم، تیرچه استاندارد یک دال یک طرفه محسوب می شود. بیشترین کاربرد آن در ایران مربوط به سقف های تیرچه بلوک است.
اجزای تیرچه صنعتی استاندارد عبارتند از:
- میلگرد بالایی
نقش اصلی میلگرد بالایی کنترل تنش های حرارتی است. این میلگرد نقش مقاومتی ندارد. نوع میلگرد بالایی گرم نورد دیده یا سرد نورد دیده است. - میلگرد کششی یا پایینی
تعداد میلگرد پایینی مورد استفاده در خرپا دو عدد است. نوع میلگرد پایینی سرد نورد دیده یا گرم نورد دیده و حتما آج دار است. - میلگرد زیگزاگ یا عرضی
میلگردهای زیگزاگ این تیرچه ها ممکن است ساده یا آج دار باشند. میلگرد عرضی در صورتی که گرم نورد دیده باشد باید حداقل قطر ۴ میلی متری و در صورت سرد نورد دیده بودن باید حداقل قطر ۶ میلی متری را داشته باشد. - فندوله یا بتن پاشنه
بتن پاشنه تاثیری بر مقاومت سازه ندارد. بتن پاشنه تکیه گاه برای بلوک ها محسوب می شود. هدف از بتن پاشنه این است که هنگام بتن ریزی سقفی دیگر احتیاجی به قالب بندی زیر تیرچه نباشد.
- تیرچه صنعتی تولید ما دارای گام زیگزاگ ۲۰ سانتی متر به صورت کاملا دقیق است و کم و زیاد نمیشود.
- میلگرد زیگزاگ بسته به طول تیرچه نمره ۴ تا ۶ استفاده میشود.
- ارتفاع تیرچه قابل سفارشی سازی است و میتواند اعداد ۲۰، ۲۵، ۲۷ و ۳۰ سانتی متر باشد.
- میلگرد های اصلی (فوقانی، تحتانی و تقویت) از نمره ۸ تا ۱۶ (۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴، ۱۶) قابل سفارش است.