تیرچه بلوک چیست | سقف تیرچه بلوک چیست
تیرچه بلوک یا سقف تیرچه و بلوک به سقف هایی گفته می شود که ترکیبی از تیرچه و بلوک سیمانی یا بلوک سفالی است.
تیرچه بلوک یکی از رایج ترین و متداول ترین سقف های موجود در ایران می باشد. سقف تیرچه و بلوک نوعی دال یک طرفه می باشد که از سه عنصر دال، تیرچه و بلوک (یا یونولیت) تشکیل شده است که تیرچه ها و بلوک ها خودشان انواع مختلفی دارند.
در این سیستم از تیرچه ها به عنوان تیر فرعی استفاده می کنند و تنها وظیفه ی بلوک ها (یا یونولیت) پرکنندگی می باشد و نقش سازه ای ندارند.
هیچ کدام از مصالح ساختمانی به غیر از فولاد تحمل نیروی کششی را ندارد و استفاده از بتن یا هر مصالح دیگری، هیچ کمکی به تحمل نیروهای وارد شده نمی کند و فقط بار مرده سقف (دال) را افزایش می دهد که برای جبران آن باید از فولاد بیشتری استفاده کنیم.
از آنجا که در سقف های تیرچه بلوک، بتن ناحیه کشش حذف شده است و در عوض بلوک جایگزین آن شده است، باعث شده که این نوع سقف ها از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه باشد و هر روز مشتریان بیشتری پیدا کند.
سقف تیرچه بلوک به تعدادی تیر T شکل گفته میشود که کنار هم قرار دارند و اجزای تشکیل دهنده آن ها تیرچه، بلوک و بتن است که در بالای سقف قرار میگیرند.
گروه عمرانی فیدارپایا (تیرچه گلزنی) تولید کننده انواع تیرچه بلوک (بتنی) و تیرچه کرومیت (فلزی) میباشد که با بهترین قیمت و ارسال به سراسر کشور، فروش محصولات خود را انجام میدهد، برای استعلام قیمت تیرچه با شماره زیر تماس بگیرید.
اجزای اصلی سقف تیرچه بلوک
- تیرچه
- بلوک
- میلگرد حرارتی، افت، میلگرد منفی
- بتن پوششی (بتن درجا)
تیرچه
در ایران متداول ترین تیرچه نوع بتنی آن است که با قالب فلزی (قالب موقت) و یا قالب سفالی (قالب دائمی) ساخته و عرضه می شود و بیشتر در سقف های تیرچه بلوک مورد استفاده است. البته ناگفته نماند در کنار این نوع، تیرچه کرومیت یا فلزی هم بسیار پر کاربرد است که در صفحه مخصوص به خودش کاملا راجع به آن صحبت کرده ایم.
تیرچه های معمولی با سه نوع میلگرد مسلح می شوند:
- میلگرد خرپا (خرپا چیست) نمره ۶ یا ۸
- میلگردهای کف خرپا (میلگرد کششی) با قطرنمره ۶ تا ۱۶
- میلگردهای فوقانی خرپا (میلگرد فشاری) با نمره ۶ یا ۸
میلگرد خرپا
این میلگرد آرماتورهای زیرین و بالائی را مهار می کند (متصل می کند) و در نتیجه مقاومت کششی و فشاری آرماتور را زیاد می کند. معمولا ارتفای خرپای تیرچه ۱۶ سانتی متر است.
میلگرد کف خرپا
حداقل تعداد میلگرد کششی ۲ عدد بوده و توصیه می شود قطر آنها از ۸ میلیمتر کمتر و از ۱۶ میلیمتر بیشتر نباشد. در مورد تیرچه هایی که ضخامت بتن پاشنه آنها ۵.۵ سانتی متر یا بیشتر باشد، می توان حداکثر قطر میلگرد کششی را به ۲۰ سانتی متر افزایش داد.
برای صرفه جویی در مصرف فولاد و پیوستگی بهتر با بتن، معمولا از میلگرد آج دار، به عنوان عضو کششی استفاده می شود.
میلگرد بالایی
از میلگرد بالایی به منظور تحمل نیروی فشاری خرپا در مرحله اول باربری تیرچه استفاده می شود و قطر آن با توجه به نوع میلگرد و طول دهانه، فاصله تیرچه ها، ارتفاع خرپای تیرچه و ضخامت بتن پوششی، همچنین فاصله جوش های میلگرد عرضی، از ۶ میلی متر تا ۱۲ میلی متر متفاوت است.
نکات مربوط به تیرچه بلوک
- اندازه عرض تیرچه ها ۸ تا ۱۲ سانتی متر است.
- ضخامت تیرچه ها معمولا ۴ سانتی متر است.
- بتن داخل قالب فلزی یا سفالی، جهت ساخت تیرچه با عیار ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم سیمان در یک متر مکعب بتن ریز با مصالح سنگی ریزدانه تهیه می شود.
نکات مهم در بتن ریزی تیرچه بلوک
- پس از بتن ریزی آن را با میزان لرزان ویبره می کنیم.
چنانچه قالب فلزی باشد پس از سخت شدن آن را از قالب جدا کرده و چند روز داخل حوضچه های آب قرار داده و پس از آن به بازار عرضه می شود. ولی اگر قالب سفالی باشد این قالب همیشه همراه تیرچه خواهد بود.
به هر حال چه قالب فلزی باشد و چه سفالی، قبل از عرضه به بازار باید چند روز در حوضچه های آب قرار می گیرد.
- بعضی از تیرچه های بتنی پیش تنیده هستند.
که معمولا مقطعی سپری شکل دارند و فاقد میلگرد فوقانی و میلگرد خرپا می باشند و میلگردهای تحتانی این نوع تیرچه ها را قبل از بتن ریزی با روش خاص و وسایل مخصوص کشیده و پس از آن بتن ریزی می کنند و تا سخت شدن کامل بتن، آن را در حال کشش نگه می دارند.
این نوع تیرچه ها را پیش تنیده می گویند.
ابعاد استاندارد تیرچه بتنی
بلوک چیست
در ابتدا لازم است کمی درباره بلوک توضیح دهیم.
بلوک قطعه ای بتنی یا سفالی است که بین تیرچه ها قرار می گیرد و هیچ باری را تحمل نمیکند.
ابعاد بلوک ۲۵*۲۰*۴۰ می باشد.
در صورتی که بار سقف زیاد باشد یا اینکه دهانه بزرگ باشد، به طوری که مجبور باشیم از تیرچه با خرپای بلند استفاده کنیم، در این صورت باید از بلوک با ارتفاع ۲۵ سانتی متر استفاده کنیم.
در برخی از سقف ها به دلایل محاسباتی باید از بلوک های دو تکه استفاده کنیم چون باید ضخیمتر باشد. در این موارد ارتفاع بلوک ها وقتی که روی هم هستند به ۳۵ سانتی متر هم می رسد و از آن جا که به صورت کام و زبانه هستند، یکپارچه عمل می کنند.
وزن یک متر مربع سقف تیرچه بلوک (وزن تیرچه بتنی)
هر چه وزن بلوک کمتر باشد بهتر است.
وزن بلوک باید به اندازهای باشد که یک کارگر به راحتی بتواند آن را حمل کند.
وزن بلوک های بتنی بین ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم و وزن بلوک های سفالی بین ۷ تا ۱۰ کیلوگرم می باشد.
هر چه وزن بلوک کمتر باشد میزان بار مرده سقف هم کمتر است.
بلوک دارای سطح بالایی و سطح زیرین است که سطح بالایی بتن را تأمین میکند و سطح زیرین برای گچ و خاک و سفید کاری اتاق ها است.
همچنین لازم به ذکر است که خاصیت مکندگی بلوک باید بین ۱۳ تا ۲۰ درصد باشد، زیرا در غیر این صورت کلیه آب ملات را مکیده و باعث فاسد شدن آن میشود.
مراحل ساخت بلوک مورد استفاده در تیرچه بلوک در کارگاه ها
طرز تهیه ملات بتن بلوک:
آب + ۱۵ فرقون فیلر + ۱ فرقون ماسه بادی + ۲۱۰ کیلو سیمان= ۱۸۰ عدد بلوک
ملات آماده شده توسط دستگاه بلوک زنی که می تواند چهار عدد بلوک را همزمان درست کند ساخته می شود.
پس از اتمام کار، بلوک ها را روی سکویی که بالاتر از سطح زمین است قرار می دهند تا خشک شوند. سپس هر روز به آن آب می دهند و نگه داری می کنند تا از پوکی آن جلوگیری کنند.
بلوک ها در هوای آفتابی بعد از ۷ روز آماده و قابل استفاده می شوند.
برای دریافت قیمت هر متر مربع تیرچه بلوک با کارشناسان گروه عمرانی فیدار پایا تماس حاصل فرمائید.
محل قرارگیری بلوک های آماده شده
گام بندی (مراحل) اجرای سقف تیرچه بلوکی:
- قالب بندی بدنه تیرهای اصلی
- اتصال تیرچه ها به تیرهای اصلی
- شمع بندی زیر تیرچه ها
- قرار دادن بلوک ها بین تیرچه ها
- اتصال میلگردهای ممان منفی به تیرچه و تیر اصلی :
فرض را بر این می گیریم که تکیه گاه تیرچه گیر دار است.
در محل تکیه گاه ممانی ایجاد می شود که به وسیله میلگردی باید تحمل شود.
بدین لحاظ چنانچه دو تیرچه به یک تیر ختم شود، میلگرد فوقانی تیرچه ها را به وسیله قطعه میلگردی به طول ۲ تا ۲٫۵ متر به یکدیگر متصل می نماید. قطر این میلگرد معمولا بین ۸ تا ۱۰ تا ۱۲ میلیمتر می باشد، که قطر آن به وسیله محاسبه تعیین می شود.
در آخرین دهانه که تیرچه به یک تیر ختم می شود، میلگردی را به صورت گونیا خم نموده و قسمت خم شده را در داخل آهن های تیر قرار می دهند و قسمت طولی مستقیم را روی آهن فوقانی تیرچه گذاشته و چند جای آن را با سیم آرماتور بندی می بندند.
این قطعات میلگرد را ممان منفی می نامند.
قرار دادن میلگردهای حرارتی روی تیرچه بلوک
پس از قرار دادن تیرچه و بلوک و گذاشتن کلیه آهن ها، یک سری میلگرد در جهت عمودی بر میلگرد های فوقانی تیرچه و با فاصله تقریبی ۲۵ تا ۴۰ سانتی متر قرار می دهند.
قطر این نوع میلگردها ۶ یا ۸ یا ۱۰ سانتی متر است که به وسیله محاسبه تعیین می گردد که به آنها میلگرد های حرارتی گفته می شود که این میلگردها به کلیه تیرچه ها با سیم آرماتور بندی بسته می شود.
کلاف عرضی (شناژ مخفی)
چنانچه طول تیرچه از ۴۲۰ سانتی متر بیشتر باشد (۴۲۰ تا ۶۰۰)، در وسط طول تیرچه بین بلوک ها در جهت عمود بر تیرچه فاصله حدود ۱۰ سانتی متر قرار می دهند و زیر این فاصله را تخته ای قرار داده و درون این فاصله حداقل ۲ میلگرد به قطر ۱۰ میلیمتر یکی در پائین و دیگری در قسمت بالا قرار می دهند. میلگرد پائین را به آهن های مارپیچی (خرپا) تیرچه می بندند و میلگرد بالا را به میلگرد بالائی تیرچه متصل می کنند و این فضا پس از آنکه با بتن پر می شود مانند تیری عمود بر تیرچه ها قرار گرفته و در مقابل ممان ها و لنگر های وسط تیرچه مقاومت می نماید و برای تیرچه ها با طول بیش از ۶ متر دو کلاف عرضی با فواصل مساوی در نظر می گیرند.
انواع سقف های تیرچه بلوک
سقف های تیرچه بلوک به دو دسته کلی:
سقف های با تیرچه های بتنی و سقف های با تیرچه های فولادی با جان باز تقسیم بندی می شوند.
حال آنکه هر یک از این نوع سقف ها به لحاظ جزئیات اجرایی و نیز بلوک مصرفی تنوع دارند. (مانند سقف هایی با بلوک بتنی، بلوک سفالی، بلوک پلی استایرن و ...).
برای اطلاعات بیشتر راجع به انواع سقف تیرچه بلوک کلیک کنید.
اجرای سقف تیرچه بلوک
ابتدا باید تیرچهها روی پل های اصلی (تیرهای فلزی)، در ترازهای موردنظر کارگذاری شوند.
فاصله بین تیرچهها با بلوک های توخالی، پر شده و پس از نصب میلگردهای حرارتی و میلگردهای تکمیلی بر اساس نقشههای اجرایی، بتن دال سقف ریخته میشود.
- تکیه گاه های موقت اجرایی (شمع بندی)
به طور کلی به محض اینکه تیرچه ها و بلوک های انتهایی بین دو تکیه گاه اصلی قرار گرفتند، شمع بندی و قالب بندی به وسیله چهار تراش های عمود بر تیرچه که در مورد تیرچه های پیش ساخته خرپایی، فاصله آن ها از همدیگر، ۱ تا ۱.۲ متر است، انجام می شود.
آرماتورهای اصلی تیرچه باید به طول ۱۵ تا ۱۰ سانتیمتر با تیرهای اصلی درگیر شوند و به هیچ وجه نباید این آرماتورها را به تیرهای فلزی جوش داد.
نظر به اینکه تیرچهها به استثنای تیرچههای با جان باز قبل از یکپارچه شدن سقف قادر به تحمل بار سقف نیستند.
در موقع اجرا باید خیز مناسبی به طرف بالا به تیرچهها داد، تا پس از اجرا و یکپارچه شدن سقف و وارد شدن بارهای وارده این خیز حذف شود. مقدار خیز در کارگاه با تجربه به دست میآید.
معمولاً به ازای هر متر طول دهانه ۲ میلیمتر خیز در نظر گرفته میشود.
به طور کلی، چهار تراش ها و شمع ها باید طوری نصب شوند که بتوانند در مقابل نیروهای وارده مقاومت نمایند. آنها را باید طبق اصول و قواعد مربوط به آن، به یکدیگر متصل کرد.
در مورد زمان برچیدن پایهها و پایههای اطمینان، باید مندرجات آییننامه بتن ایران مراعات گردد.
- کلاف میانی (Tie Beam)
برای توزیع یکنواخت بار روی سقف تیرچه T و برای جلوگیری از پیچش تیرهای بلوک، و همچنین در محل هایی که بار منفرد موجود باشد، کلاف میانی بتنی که جهت آن عمود بر جهت تیرچه ها می باشد، در سقف تعبیه می شود.
حداقل عرض کلاف میانی، برابر با عرض بتن پاشنه تیرچه و ارتفاع آن برابر ارتفاع سقف خواهد بود.
در صورتی که بار زنده سقف، کمتر از ۳۵۰ کیلوگرم بر متر مربع و طول دهانه بیشتر از ۴ متر باشد، کلاف میانی در سقف تعبیه می شود.
حداقل سطح مقطع میلگردهای طولی آن باید برابر نصف مقادیر میلگرد کششی تیرچه ها باشد.
برای دهانه کمتر از ۴ متر و بار زنده سقف کمتر از ۳۵۰ کیلوگرم بر متر مربع، به کلاف میانی نیازی نداریم.
در مورد بار زنده بیشتر از ۳۵۰ کیلوگرم بر مترمربع و دهانه ۴ تا ۷ متر، ۲ کلاف میانی و برای دهانه بیشتر از ۷ متر، ۳ کلاف میانی اجرا می شوند.
حداقل سطح مقطع میلگردهای طولی آن برابر سطح مقطع میلگردهای کششی تیرچه خواهد بود.
میلگردهای کلاف میانی در بالا و پایین تعبیه می شوند و حداقل قطر میلگرد در مورد میلگرد آجدار ۶ میلی متر و در مورد میلگرد ساده ۸ میلی متر است.
- تعبیه سوراخ (بازشو) در سقف
در صورتی که عرض سوراخ از فاصله ی بین دو تیرچه مجاور کوچکتر باشد، کافی است که پیش از بتن ریزی، دال بالایی در محل سوراخ جعبه ای چوبی قرار داده و دور آن بتن ریخته شود و پس از گرفتن بتن، قالب را خارج کنند.
چنانچه عرض سوراخ از فاصله ی بین دو تیرچه بیشتر باشد، تیرچه های مجاور آن را به صورت مضاعف اجرا کرده و لبه های بازشو را به وسیله ی تیرچه های کوتاه تر و میلگرد تقویتی می پوشانند.
مزایای استفاده از سقف تیرچه بلوک
استفاده از سقف های تیرچه بلوک در ساختمان های متعارف بسیار مرسوم می باشد.
از مهم ترین مزایای سقف های تیرچه بلوک در مقایسه با سایر سقف ها نظیر سقف طاق ضربی و دال بتنی مسلح یکپارچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- به علت استفاده از بلوک های توخالی و حذف بتن منطقه کششی، در مصرف بتن صرفه جویی قابل توجهی می شود.
- به دلیل کاهش فضای بتنی با استفاده از بلوک ها در منطقه کششی، از مصرف آرماتورهای فولادی کاسته می شود که این امر به لحاظ اقتصادی بسیار مناسب است.
- به علت تولید صنعتی تیرچه بلوک در کارخانه کیفیت مناسب تری حاصل شده و نیروی انسانی کمتری مورد نیاز است.
- با توجه به وزن کم تیرچه ها حمل و نصب آن ها توسط کارگران امکان پذیر بوده و در ساختمان های با طبقات کم نیاز به استفاده از جرثقیل را منتفی می نماید.
- به علت پیش ساخته بودن تیرچه بلوک نصب سقف بسیار سریع و آسان بوده و به کارگران متخصص که برای قالب بندی و آرماتور بندی سقف های بتن آرمه استخدام می شوند نیازی نیست.
- قالب بندی زیر سقف، تنها به شمع بندی و نصب چهار تراش در فواصل معین جهت تامین تگیه گاه های موقت تیرچه ها محدود می شود.
- از نقطه نظر اجرایی بکار گیری سقف های تیرچه بلوک سرعت عمل بیشتری را موجب خواهد شد و به کارهای پر هزینه و وقت گیر کارگاهی نیازی نیست.
برای خرید تیرچه صنعتی از فیدار پایا می اوانید با کارشناسان فروش تماس حاصل نمایید.
در سقف های تیرچه بلوک، بتن ریزی به طور یکپارچه انجام می شود و بتن کمتری نسبت به سقف های بتن آرمه متداول مورد نیاز است.
به عنوان مثال برای سقف بتنی متداول با ضخامت ۱۴ سانتی متر ۰/۱۴ متر مکعب بتن در هر متر مربع مورد نیاز است، که در سقف تیرچه بلوک این مقدار به حدود متوسط ۰/۰۶ متر مکعب کاهش می یابد.
- با توجه به امکان ایجاد یک دیافراگم صلب یا نیمه صلب در سقف های تیرچه بلوک، با اعمال تمهیدات لازم، این نوع سقف ها نسبت به سایر سقف ها از عملکرد لرزه ای بهتری نسبت به سایر سقف ها برخوردار هستند.
- بلوک های توخالی در سقف های تیرچه بلوک به عنوان عایق حرارتی عمل می کنند.
- به دلیل تولید تیرچه ها در کارخانه و پیش ساخته بودن آن ها کنترل دقیق بر مقدار بتن پوششی روی آرماتورهای کششی انجام می شود.
- به علت مسطح بودن زیر سقف (در مقایسه با سایر سقف ها نظیر طاق ضربی) ضخامت نازک کاری به حداقل می رسد و در نتیجه بار مرده سقف کاهش می یابد.
- به دلیل یکنواختی سطح بالای سقف برای کف سازی به ملات کمتری نیاز است.
برای اطلاعات بیشتر راجع به مزایای استفاده از سقف تیرچه بلوک کلیک کنید.
ضوابط و محدودیت های کلی سقف تیرچه بلوک
- سیستم تیرچه ای شامل ترکیبی یکپارچه از تیرچه های متساوی الفاصله
(قرار گرفته در یک راستا و یا دو راستای عمود بر هم) و یک دال فوقانی است.
- فاصله آزاد تیرچه ها نباید بیشتر از ۷۵ سانتی متر باشد.
- عرض تیرچه ها نباید کمتر از ۱۰ سانتی متر و ارتفاع کل آن ها نباید بیشتر از ۳/۵ برابر حداقل عرض آن ها باشد.
- حداقل فاصله افقی بین دو سطح قائم بلوک های مجاور در طرفین یک تیرچه که در مقابل یکدیگر نصب می شوند، نباید کمتر از ۶/۵ سانتی متر باشد.
- ضخامت دال بتنی فوقانی نباید از یک دوازدهم فاصله آزاد بین تیرچه ها و نه از ۵ سانتی متر کمتر اختیار شود.
- حداکثر دهانه مورد پوشش سقف (در جهت طول تیرچه پیش ساخته خرپایی) با تیرچه های منفرد نباید از ۸ متر بیشتر شود.
- سقف های اجرا شده با تیرچه و بلوک در مواردی که بار یکنواخت روی سقف عمل نماید.
عملکرد بسیار مناسبی دارند، در صورت وجود بار منفرد سنگین یا متحرک و یا مرتعش، بکار بردن سقف تیرچه بلوک توصیه نمی شود.
در سقف های تیرچه بلوک، بار متمرکزی که ممکن است روی کف وجود داشته باشد.
- بار ناشی از چرخ اتومبیل ها در پارکینگ ها و یا بار خطی ناشی از وجود تیغه های آجری روی تیرچه ها است.
- در مورد پارکینگ ها، بکارگیری سیستم تیرچه و بلوک معمول اساساً توصیه نمی شود.
- در صورتی که الزامی در کار باشد توصیه می شود تا ضخامت دال بتنی (روی بلوک ها) حداقل ۸ سانتی متر در نظر گرفته شود.
- و مقاومت دال در برش سوراخ کننده (برش پانچ) برای بار چرخ کنترل گردد.
- در محاسبه تیرچه ها برای بار متمرکز، یا می توان کف را با استفاده از یکی از روش های کلاسیک تحلیل کامل نمود.
- و یا بار را با تقریب خوبی بین سه تیرچه مجاور یکدیگر به طور مساوی توزیع کرد.
- در صورتی که طول تیرچه ها بیش از ۴ متر باشد، یک یا چند کلاف میانی (تیر عرضی) در جهت عمود بر تیرچه ها تعبیه شود.
- لوله ها و مجراهایی که در داخل دال قرار داده می شوند.
- نباید به مقدار قابل توجهی مقاومت سیستم را کاهش دهند.
- ضخامت دال باید به اندازه حداقل ۲/۵ سانتی متر بیشتر از ارتفاع کل لوله ها و مجراها باشد.
- در سقف های تیرچه بلوک با تیرچه خرپایی می توان مقاومت برشی تامین شده توسط بتن در تیرچه ها را ۱۰ درصد بیشتر از مقاومت برشی اسمی تیر های بتنی در نظر گرفت.
سقف تیرچه بلوک در ساختمان های اسکلت فلزی
در سقف های تیرچه بلوک برای ساختمان های اسکلت فلزی بهتر است تیرها به صورت لانه زنبوری باشد.
تا بتن دو طرف پل بتواند از آن ها عبور کند و به هم برسد.
توجه داشته باشید که اگر ضخامت پل از ۲۵ سانتی متر بیشتر باشد.
با توجه به ضخامت بتن روی بلوک که ۵ سانتی متر است، باید اختلاف سطح این دو با زاویه ۲۵ درجه ریخته شود.
اگر دهانه سقفی در سقف های تیرچه بلوک از ۳ متر بیشتر باشد.
موقع بلوک چینی درست وسط دهانه عمود بر جهت تیرها باید فاصله ۱۰ سانتی متری ایجاد کرد که به آن کلاف عرضی میگویند.
همچنین در اینجا باید دو میلگرد به قطر ۱۰ میلی متر قرارداد، یکی در بالا و یکی در پایین.
سقف تیرچه بلوک در ساختمان های آجری
اگر بخواهیم در ساختمان های آجری از این سقف استفاده کنیم.
باید روی دیوار حمال شناژ افقی ایجاد کنیم.
پهنای این شناژ تقریباً ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر است و حداقل باید به ۴ میلگرد ۱۲ تا ۱۴ مجهز باشد.
سقف تیرچه بلوک در ساختمان های بتنی
اگر بخواهیم این سقف را در ساختمان های بتنی اجرا کنیم امکان دارد.
ارتفاع پلی که سقف به آن منتهی میشود، بلندتر از سقف شود.
برای جلوگیری از آن باید اختلاف ارتفاع در کنار پل را با بتن زاویه ۴۵ درجه پر کنیم.
و بقیه سطح را با بتن سبک یا پوکه هم سطح کنیم.
عبور کانال های تاسیساتی
برای اینکه لوله های تاسیساتی مانند آب، شوفاژ و کانال کولر را از سقف تیرچه بلوک عبور دهیم باید :
آن ها را به گونهای طراحی کنیم که هر رایزر کمتر از ۴۰ سانتی متر عرض را اشغال کند.
زیرا در این صورت لوله ها به راحتی از سقف عبور میکنند و آسیبی هم به سقف وارد نمی شود.
ولی در برخی مواقع مانند عبور کانال کولر، عرض ۴۰ سانتی متر کافی نیست.
و باید در این صورت یک تیرچه را قطع کنیم تا بتوانیم عرض بیشتری داشته باشیم.
معایب استفاده از تیرچه بلوک و راه حل های آن:
• به دلیل نطارت کم در ساخت تیرچه بلوک دیده می شود.
که از میلگرد های تکه شده و جوش خورده استفاده می شود.
راه حل این مشکل نظارت بر ساخت و انتخاب شرکت مطمئن مانند تیرچه گلزنی است.
• به دلیل جابجایی طولانی مدت تیرچه از کارگاه تا ساختمان، امکان آسیب به بتن های تیرچه وجود دارد.
راه حل جلوگیری از این مشکل دقت در جابجایی و نظارت هنگام نصب است.
• به دلیل اینکه بتن در تیرچه و بتن سقف در دو مرحله جداگانه ریخته می شوند.
امکان نا هماهنگی بین آنها افزایش یافته.
پیشنهاد ما برای برطرف کردن این مشکل کوتاه کردن زمان نصب و بتن ریزی است.
علت لرزش سقف تیرچه بلوک
این عمامل می تواند علت های مختلفی داشته باشد. و بسته به سازه متغیر است. برای اینکه این عامل را بررسی کنیم شیوه اجرائی را از ابتدا پایه ریزی می کنیم.
به این مفهوم که برای این علت باید از همان ابتدای طرح و اجرا کلیه قسمت ها را جزء به جزء بررسی نمود.
با توجه به این که این مورد می تواند تاثیر بسیاری در استحکام ساختمان گزارد، بسیار حائز اهمیت است.
چنانچه درباره قیمت تیرچه سوالی دارید با ما تماس بگیرید.
_ سوالات متداول
چرا برای خدمات تیرچه بلوک گروه عمرانی فیدار پایا را انتخاب کنیم؟
گروه عمرانی فیدار پایا از سال ۱۳۸۸ در خدمت جامعه صنعت ساختمان بوده است.
گروه عمرانی فیدار پایا با اعتقاد بر این باور است که فروش پایان یک معامله نیست.
بلکه آغاز یک رابطه است شروع به کار کرده و در راستای سیاست های شرکت خدمات و محصولات مکمل اعم از کادر مجرب پیمانکاری، یونولیت، سفال را جهت رفاه مشتریان پیشه راه خود قرار داده است و با توکل بر خدا و تلاش روز افزون امیدوار است در زمینه های متفاوت صنعت پیش قدم باشد.
تیرچه بلوک چیست؟
تیرچه بلوک یا سقف تیرچه و بلوک به سقف هایی گفته می شود که ترکیبی از تیرچه و بلوک سیمانی یا بلوک سفالی است.
چگونه می توانم سفارش دهم؟
چنانچه قصد سفارش دارید می توانید وارد قسمت تماس با ما در سایت شوید و از راه های ارتباطی موجود با کارشناسان ارتباط برقرار نمایید.
قیمت تیرچه برای سقف چنده؟
برای مشاهده آنلاین قیمت تیرچه میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید. (روی لینک کلیک کنید)