تیرچه کرومت چیست؟
تیرچه فلزی
تیرچه کرومیت یا تیرچه فلزی یک نوع تیرچه از پیش ساخته شده، شبیه به تیرچه بتنی است، با این تفاوت که در ساخت آن از بتن استفاده نمیشود.
این تیرچه تا حدودی شبیه تیرچه سفالی فندولی و بتنی است ولی تفاوت هایی هم دارد. در بال زیرین یا تحتانی تیرچه کرومیت از ورق فولادی ۳، ۴ و یا ۵ میل و در بال فوقانی آن از نبشی استفاده میشود.
سقف ساخته شده با تیرچه کرومیت نیازی به شمع بندی ندارند زیرا خودشان میتوانند وزن خود و دیگر متعلقات را تحمل کنند.
گروه تولیدی فیدار پایا (تیرچه گلزنی) تولید کننده تیرچه فلزی (کرومیت) با دستگاه های تمام اتوماتیک است و با بهترین قیمت و مشخصات دلخواه طبق نقشه انواع محصولات خود را به فروش می رساند.
قیمت تیرچه کرومیت
تیرچه فلزی تولید شده در فیدارپایا
قیمت تیرچه کرومیت به عوامل زیر بستگی دارد و بر اساس وزن (کیلوگرم) محاسبه میشود:
- طول تیرچه
- ضخامت ورق های استفاده شده
- قطر میلگرد استفاده شده در زیگزاگ
- میلگرد تقویتی
- برند و کیفیت ورق ها
ما در تیرچه گلزنی (فیدارپایا) انواع تیرچه کرومیت استاندارد را تولید میکنیم، برای ورق تحتانی از برندهای گیلان، کاشان و اصفهان، نبشی قسمت فوقانی هم از نبشی شکفته مشهد است و یک میلگرد به عنوان زیگزاگ با قطر ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ (بسته به سفارش مشتری) و میلگرد تقویتی هم زیر نبشی و روی ورق هم به صورت طولی جوش داده میشود و تمامی جوش ها Co2 انجام میشود که همه ی این موارد بر اساس نقشه و مشخصاتی که شما مشتریان عزیز مد نظر دارید تولید و اعلام قیمت میشود.
لیست محصولاتی که در فیدارپایا تولید میشود:
- تیرچه کرومیت ۵ متری قابل سفارش با ورق و نبشی ۳، ۴ یا ۵ و زیگزاگ با میلگرد ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶
- تیرچه کرومیت ۶ متری قابل سفارش با ورق و نبشی ۳، ۴ یا ۵ و زیگزاگ با میلگرد ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶
- تیرچه کرومیت ۷ متری قابل سفارش با ورق و نبشی ۳، ۴ یا ۵ و زیگزاگ با میلگرد ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶
برای استعلام قیمت تیرچه و ثبت سفارش خرید خود با ما تماس بگیرید.
مزیت استفاده از تیرچه کرومیت در سقف
مزایای استفاده از تیرچه کرومیت یا همان تیرچه فلزی در سقف نسبت به تیرچه بتنی پیش ساخته دیگر را در ادامه شرح میدهیم.
نیاز نداشتن به جک
در زمان تولید تیرچه ها خیز منفی به آن داده می شود، تیرچه کرومیت ها ایستا هستند به همین دلیل در زیر سقف نیازی به شمع بندی ندارند.
در حالیکه در تیرچه بلوک های سنتی هنگامی که بتن ریزی سقف ها انجام می شود، نیروی وارد شده به سقف در حال بتن ریزی به سقف پایین منتقل می شود. در بعضی موارد دیده شده است که اگر بتن سقف طبقه پایین خشک نشده باشد، سقف طبقه پایین هنگام بتن ریزی سقفی ریخته است.
بتن ریزی همزمان چند سقف
همانطور که اشاره شد تیرچه فلزی خود ایستا هستند و نیازی به شمع بندی ندارند، از این رو می توان در یک مرحله چند سقف را بتن ریزی کرد. این کار باعث می شود هزینه های کسر بتن و ترانسفر تراک های حمل بتن حذف شود.
سرعت زیاد در اجرای سقف ها
تیرچه کرومیت ها سبک هستند و امکان انجام کار هم زمان برای چند سقف را دارند. اگر از یونولیت سقفی به جای بلوک سیمانی استفاده شود، سرعت اجرا بیشتر می شود و این یک مزیت محسوب می شود.
عایق حرارت و صدا
به دلیل استفاده از یونولیت بین تیرچه ها به نوعی عایق حرارتی و عایق صدا بین طبقات ایجاد میشود.
کم شدن هزینه با عدم استفاده از بتن
از آنجایی که در ساخت تیرچه فلزی از بتن استفاده نمیشود، هزینه تمام شده اجرای سقف بسیار کاهش پیدا میکند.
تاریخچه استفاده از تیرچه فلزی
در سال ۱۳۵۶ با توجه به آیین نامه های DJI، ACI، AISC تیرچه فلزی استاندارد توسط جامعه مهندسی طراحی شد. دو سال بعد سازمان پژوهشی ایران از این طرح حمایت کرد و دانشگاه پلی تکنیک تهران آزمایش هایی را انجام داد. در آخر با تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن یا BHRC وارد بازار شد. در سال ۱۳۶۲ در اداره ثبت علایم و اختراعات و مالکیت صنعتی ثبت گردید و در بازار به نام تیرچه کرومیت یا تیرچه فلزی معروف شد. به واسطه کمیسیون استاندارد ۱۲۹۷۷ این نام به صورت رسمی مصطلح شد.